Pracownia Cukiernicza MAGDALENKA została uruchomiona w 1997 roku. Od roku 2000 mieści się w pawilonie Domu Handlowego „Jubilat” w Poznaniu, na Os.Tysiąclecia 30.
Produkcja obejmuje świeże wyroby cukiernicze oparte na tradycyjnej technologii, z zastosowaniem naturalnych surowców i rzemieślniczej dokładności
Wyroby produkowane w Pracowni Cukierniczej „Magdalenka” cieszą się bardzo dobrą opinią, są szeroko znane w obrębie Poznania i poza nim. Nierzadko kupowane są przez klientów spoza Poznania, a nawet wywożone za granicę.
Odbiorcami wyrobów są głównie mieszkańcy Poznania – sprzedawane są one w 3 własnych punktach sprzedaży. Dostarczane są również do renomowanych poznańskich hoteli, a także do organizujących przyjęcia lokali gastronomicznych i firm cateringowych.
Pracownia Cukiernicza „MAGDALENKA”
Cukiernia otrzymała Subwencję Finansową ze wsparcia Polskiego Funduszu Rozwoju Tarcza 2.0.
2018 Wszystkie prawa zastrzeżone.
Realizacja AMStudio